27 травня відбувся семінар, присвячений актуальному стану досліджень психосоціальних послуг та шляхів включення цих досліджень до програмних рішень.

Семінар проводили Доктор Пол Болтон (Paul Bolton), головний дослідник Блумберзької Школи громадського здоров’я університету Джонса Гопкінса (США) та доктор Лора Мюррей, клінічний психолог, співрозробник програми СЕТА та науковий експерт Блумберзької Школи громадського здоров’я університету Джонса Гопкінса.

На семінарі було представлено результати огляду наукових даних у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, отриманих на глобальному та місцевому рівнях. Розглянуто можливості використання цих даних як основи для розробки програм та нових послуг особам, які зазнали впливу травмуючих подій внаслідок воєнного конфлікту в Україні. Учасники ознайомилися з практичними аспектами процедури використання наявних наукових даних для дизайну програм.

Одним із ключових моментів стала презентація нової психосоціальної послуги (СЕТА – ПСП), яка впроваджуватиметься в Україні членами спільної дослідницької команди університетів Джонса Гопкінса та Національного університету “Києво-Могилянська академія” наступного року. Учасники семінару розглянули на практиці процедуру застосування одного з елементів програми СЕТА, що лежить в основі нової послуги для ветеранів та їхнього оточення.

Завершився семінар обговореннями та розглядом практичних кейсів, представлених до уваги аудиторії СЕТА-консультантами для демонстрації практичної користі, яку програма СЕТА приносить людям.